Seosko turističko domaćinstvo ,,Vila Lapušnja“

Ako vam treba mir i tišina. Ako vam treba treba beg od gužve, da opustite svoja čula. Ako vam nedostaje priroda. Ako želite da obiđete Rtanj i okolinu.

Naša planinska kuća vila Lapušnja je pravi izbor za vas.

Udaljena od asfaltnog puta 2 km, bez komšija, sa prelepim pogledom na planinu Rtanj pravo je mesto da provedete idiličan odmor sa dragim osobama.

Vatra u kaminu iz koga se ceo objekat greje, bez priključka na gradsku energetsku mrežu, sa izvorskom vodom i solarnim panelima. Učiniće da se osetite prirodno, da ne zavisite od luksuza, da na trenutak doživite kako su živeli naši stari. Slobodno i srećno, rasterećeno od svega suvišnog ali ipak da vam ništa ne zafali.

Predivna priroda koja je okružuje u zavisnosti od doba godine ponudiće vam zdrave divlje namirnice, organske i zdrave. Puno je gljiva, zelja, sremuša i drugog lekovitog bilja. Divljeg voća, čajeva…

U blizini vile Lapušnja nalaze se i dva manastira (manastir Lapušnja i manastir Lozica). Na svega nekoliko kilometra nalazi se i selo Krivi vir u kome je počela čuvena Timočka buna. U krivom Viru izvire i crni Timok na izvorištu Pećura.

Za one koji vole da šetaju i planinare u blizini je planina Rtanj, Vrmdžansko jezero, vodopad Prskalo, Lazarev Kanjon, Tupižnica… Vlasnik vile Lapušnja je profesionalni planinarski vodič i može vas povesti na izlete i planinarenja.

Posedujemo i bicikle za izdavanje, krplje za sneg pa možemo da vas povedemo i u divne zimske šetnje. A onda uz kamin i kuvano vino, rakiju i ukusne obroke da provedete initimne i prijatne večeri za pomćenje.

Vila Lapušnja raspolaže sa 4 sobe sa po jednim bračnim i jednim krevetom za jednu osobu (ukupno 12 osoba). Ima dva kupatila, dnevnu sobu sa kaminom i opremljenu kuhinju, i još dva pomoćna ležaja.

Postoji i nadstrešnica sa kaminom/pečenjarom sa stolovimam i klupama.

Pored objekta je postavljen i montažni bazen.

Samo objekat se nalazi na našem imanju koje je oko 5 ha i nalazi se oko objekta pa ima dosta privatnosti.

Sa imanja kao i iz objekta pruža se prelep pogled na planinu Rtanj.

Objekt je opremljen kompletnim priborom i posuđem, kotlić, sač, roštilj, drva za vatru.

Takođe imamo i televizor sa kablovskim kanalima, WiFi internet.

Adresa:

  Ul. Železnička br.27, selo Krivi vir, 19370 Boljevac

Telefon:

Veb adresa: