KAMP ”RTANJ”

Turistička organizacija opštine Boljevac је u saradnji sa Organizacijom civilnog društva ”Radionica zdravog života” iz Beograda, pod sloganom ”Zdrava deca – zdrava nacija”, uspešno realizovala ”Kamp Rtanj”, koji se održao u periodu od 21. do 26. novembra, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta RS.

Učesnici kampa su bila deca iz doma bez roditeljskog staranja ”Jovan Jovanović Zmaj” iz Beograd, uzrasta od 12 do 18 godina, koja su pored učešća na radionicama, imala priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima opštine Boljevac.

Tom prilikom deca su obilšla: Fabrika ’’Bioenergy point ’’, ’’IMT Agromehanika’’, Fabrika vode ’’Rtanjska voda’’, PU ’’Naša radost’’, upriličen je izlet do Sokobanje, Bogovinska pećina, planina Rtanj, SRC ”Zmijanac”, Crkva Sv. Ilije u Boljevcu, Muzej ”Timočke bune”, Etno edukativni centar Ilino, Zavičajna kuća vajarke Ljubinke Savić-Grasi Ilino, Manastir Lozica….

Deca, učesnici kampa su takođe odgledala pozorišnu predstavu ’’Istočni anđeo’’, što je upotpunilo ceo događaj.

Sportsko-edukativne radionice koje su obuhvatale korišćenje bazena, predavanja, sportske aktivnosti, održane su delom u Etno-hotelu ”Balašević”, a delom u Sportskoj hali u Boljevcu, gde su se deca iz doma družila sa decom iz RK ’’Boljevac’’ i KK ’’Boljevac’’ iz Boljevca.

Poslednjeg dana kampa, Turistička organizacija je priredila iznenađenje za devojčicu iz Doma, koja je tom prilikom krštena u Crkvi Sv. Ilija u Boljevcu.

Kamp ’’Rtanj’’ je uspešno završen, a učesnici kampa su iz Boljevca otišli zadovoljni i puni utisaka, sa željom da se ponovo posete Boljevac, što predstavnike Turističke organizacije opštine Boljevac najviše raduje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *